Subvencions per al Comerç i Artesania 2024

Ja estan obertes les subvencions per al Comerç i l’Artesania 2024, incloses en el Pla d’acció de Comerç, Artesania i Moda 2022-2025. Aquestes subvencions busquen enfortir el model comercial català i donar suport als professionals del sector. El Govern de Catalunya destina 8,4 milions d’euros per a aquest pla, que inclou 9 línies diferents:

1.  Suport a les entitats representatives del sector del comerç: Dona suport a les entitats més representatives del sector comercial. La subvenció cobreix fins al 65% del cost de les accions subvencionables, amb un màxim de 40.000 euros.

2.  Suport a la xarxa associativa de comerç, artesania i moda: Enforteix el model associatiu i dotar-lo d’eines per afrontar els seus reptes. La subvenció cobreix fins al 65% del cost de les accions subvencionables, amb uns màxim de 26.000 euros per a les entitats territorials, les associacions de mercats sedentaris i no sedentaris, i els gremis i entitats sectorials.

3.  Suport a la xarxa associativa dels mercats municipals sedentaris i dels mercats de venda no sedentària de Catalunya: Facilita els recursos perquè les associacions dels mercats siguin més fortes i competitives. La subvenció cobreix fins al 65% del cost de les accions subvencionables, amb un màxim de 26.000 euros.

4.  Suport per als establiments emblemàtics i singulars: Dona suport al manteniment i preservació dels comerços amb valor històric. La subvenció cobreix fins al 50% de les despeses subvencionables amb un màxim de 25.000 euros.

5.  Suport per a l’obertura, reforma i millora d’establiments, incloses les parades dels mercats municipals; i suport a l’optimització de l’ús de l’aigua als establiments comercials: Dinamitza el comerç mitjançant projectes de recuperació dels locals buits i optimització de l’ús de l’aigua. La subvenció cobreix fins al 50% de les despeses subvencionables amb un màxim de 5.000 euros.

6.  Suport als municipis en l’àmbit del comerç: Dona suport als municipis en la lluita contra la desertització comercial i fomenta l’ocupació de locals buits. La subvenció és de fins al 50% de les despeses subvencionables amb un màxim de 7.000 euros.

7.  Suport per a la creació i definició de les Àrees de Promoció Econòmiques Urbanes (APEUS): Promou la creació d’aquestes àrees comercials al país. La subvenció és de fins al 90% de la despesa subvencionable, amb un màxim de 20000 euros als ajuntaments i 30000 euros per APEUS ja constituides abans del 31 de desembre de 2024.

8.  Creixement i competitivitat de l’empresa artesana: Potencia el creixement i la competitivitat del sector de l’artesania. La subvenció és de fins al 50% del cost de les accions subvencionables, amb un màxim de 2500 euros.

9.  Suport als municipis en l’àmbit de l’artesania: Fomenta la implantació d’establiments d’activitats singulars de caràcter artesanal. La subvenció és de fins al 50% de la despesa subvencionable, amb un màxim de 6000 euros.

A Asolgroup Enginyers SLP us tramitem aquests nous ajuts, no dubteu a posar-vos en contacte. Salutacions.

 

 

 

 

Compartir en:

Envia'ns un missatge

Si vol més informació sobre els nostres serveis, pot fer servir aquest formulari per contactar amb nosaltres, o trucar-nos en horari comercial de dilluns a divendres.